Известие

Collapse
No announcement yet.

Светна ми индикацията на еър бега

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Светна ми индикацията на еър бега

Значи... ама няма скука с тази кола. Тъкмо и оправихме вентилатора на парното с Бобо и ми смениха алармата, щото не заключваше всеки път и днес, както си карах ми светна индикацията на еър бега дееа... Другата семица то се е видело, ще ходя на диагнистика, ама се чудя дали вчера не са оплескали нещо при смяната на управителния блок на алармата, въпреки че само извадиха от буксите старата и закачиха новата, не би трябвало да има проблем, а и аз бях до момчето през цялото време, не видях да е прекъснал кабел някъде или нещо такова... Ако някой има некви идеи нека да сподели. Мерси! Лека и безаварийна.

Почти на всички им светят лампите за еърбега така, че идеи ще получиш много. Най-вероятно става дума за лоша връзка в куплунга на някой от еърбеците. Буксата се окислява с времето и трябва да се пръсне със спрей, който мисля, че е ВД-40. Лошото е, че понякога трябва да се разтапицира, защото куплунгите на задните възглавници не са открити. На диагностика могат да ти кажат кой еърбег е проблемния и ако е този на шофьора или пасажера може и да се отървеш лесно, щото куплунгите им са под предните седалки. Тъпото в цялата работа е, че докато свети тая лампа не работи нито един еърбег.
    2014: Deutschland über alles

Comment

Аз съм само с еър бег на волана, само че не знам къде му е буксата.

Comment

Под шофьорската седалка е. Но мисля, че дори да е от окиса и да се оправи лампата няма да угасне сама и ще трябва да минеш на диагностика.

Comment

Първоначално публикувано от nikolaaaay
          Под шофьорската седалка е. Но мисля, че дори да е от окиса и да се оправи лампата няма да угасне сама и ще трябва да минеш на диагностика.
          Не е под седалката, човека е писал , че е с една възглавница.
          На много 156ци към 10тата година им блокира централата.
          ex ALFA ROMEO 156 1.8 TS '98

Comment

дават му годност до края на 2008 година, на една табличка на вратата е отбелязано. Ама то гаранция няма може да е дал фира вече.

Comment

Най-вероятно става дума за лош контакт някъде по трасето, но дори да го отстраниш, лампата няма да изгасне без да бъде изтрита грешката...системета е направена така, че когато генерира грешка в еърбег-а, лампата светва и се изключва възглавницата и за да се активира наново, трябва да се отстрани проблема и да се изтрие грешката в централата.

2000 156 SPORTWAGON SELESPEED
              1998 145 1.6 T.SPARK

Comment

Колегата Пумукле е прав, както винаги. Сигурно кара Алфа доста отдавна. Само за новия му аватар не мога да кажа нищо хубаво.

П.С. Извинявам се ако съм подвел колегата, че куплунгът се намира под седалката. Все пак там под седалките има куплунги за еърбеци. За кои обаче е въпросът. На мен ми свети въпросната лампа и от Ванто смятат, че проблемът е в левите завесни възглавници. За тях къде са куплунгите?! При 12 еърбега трудно му хващаш края.

Comment

При 12 еърбега
                  e 12??
                  сигурен ли си?
                  Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Еми толко. 8 отпред и 4 отзад.

Comment

Еми толко. 8 отпред и 4 отзад.
                      щом казваш
                      Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Благодарско на всички отзовали се. Наздраве и безбариерно пътуване

Comment

компютара се намира зад конзолата на таблото ниско доло отваря се мокета от дясно и моя светна миналата седмица но го опрових беше натрупал грешки и искаха да ме прекарат с 200 лв за ремонт щото бил изгорял , но един познат ми го оправи и аз съм с един
                          156 1.9 JTD 105hp

Comment

за светкането ... и на мен ми светква 2 пъти ... изчистих грешките на диагностика ...

97.4% съм убеден, че проблема ми е в акумулатора - смених го и ако пак се появи грешка ще се извиня за спама тук ... 2.6% не са малко.

за еърбезите не бях чувал за 12 ... ай 10 шмъ навиеш ма за нагоре ...
                            Ex: 146ti, 146JTD, 147JTD, Lexus IS220D, Lexus IS200 Auto, Swift Sport, Subaru Legacy IV
                            Subaru Outback '09 & Alfa Romeo 156 2.4JTD

Comment

Първоначално публикувано от vladu
                              ...за еърбезите не бях чувал за 12 ... ай 10 шмъ навиеш ма за нагоре ...
                              Нали на някои има по две-три плюшени възглавнички до задното стъкло
                              _______
                              146 JTD - ex
                              Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Working...
                              X